1. Home
  2. /
  3. Objave
  4. /
  5. Partnerstvo za budućnost - Orbico i Elektroremont Banovići



Suradnje između kompanija koje dijele iste vrijednosti održivosti i inovacije donose pozitivan utjecaj na industriju i zajednicu. Jedan takav primjer je suradnja između Orbico, ovlaštenog distributera Shell ulja i maziva i Elektroremonta Banovići, priznatog regionalnog lidera u remontu električnih mašina.

Kompanija Elektroremont Banovići je kolektiv izrastao iz Rudnika mrkog uglja Banovići. U početku se rad bazirao na popravci i remontu elektroopreme u tom Rudniku, da bi se proširenjem kapaciteta obavljale usluge i za druge klijente.

Modernizacijom industrije i rudarske tehnologije u BiH, ukazivala se potreba za usavršavanjem tehnoloških procesa, kao i za njihovo kvalitetno održavanje.

Uporedo s tim nabavljani su uređaji za kvalitetno ispitivanje i remontovanje elektroopreme.

Pored stručnog usavršavanja u SAD-u i Rusiji određeni broj kadrova bio je i na stručnom usavršavanju za remontovanje visokotlačnih pumpi u njemačkoj kompaniji PLEUGER u Hamburgu, čime je kompanija Elektroremont ispunila uslov da tada bude i zvanični serviser PLEUGER-a za područje Balkana.

Elektroremont trenutno zapošljava 114 radnika, od čega je 15 uposlenika sa visokom stručnom spremom, odnosni 7 inženjera elektrotehnike, 4 inženjera mašinstva, 3 diplomiranih ekonomista.

Kompanija Elektroremont stalno radi na educiranju osoblja, usavršavanju opreme i tehnologija popravke remonta električnih mašina.

Kompanija je 2007 godine uvela sistem kvaliteta u skladu sa standardom ISO 9001:2000 i EN ISO 9001:2015.

Zajednička inicijativa temelji se na upotrebi Shell Diala ZX-I transformatorskog ulja, koje donosi brojne prednosti u očuvanju okoliša i poboljšanju performansi elektroenergetskih sistema.

Shell Diala ZX-I predstavlja vrhunski proizvod na tržištu transformatorskih ulja. Razvijen uz primjenu najnovijih tehnoloških inovacija, ovo ulje pruža superiornu izvedbu i odgovara najstrožim ekološkim standardima. Ono što ga čini posebnim je njegova sposobnost da poboljšava energetsku učinkovitost transformatorskih postrojenja.

Kroz ovo partnerstvo, Orbico osigurava Elektroremontu Banovići kvalitetno Shell Diala ZX-I transformatorsko ulje. To donosi brojne prednosti:

1. Povećana energetska učinkovitost: Shell Diala ZX-I povećava energetsku učinkovitost transformatorskih postrojenja, smanjujući gubitke energije i optimizirajući rad sistema.

2. Očuvanje Okoliša: Shell Diala ZX-I smanjuje potrebu za čestom izmjenom ulja u transformatorima zbog njegove dugotrajne stabilnosti, čime se smanjuje količina otpada i potrošnja resursa.

3.Povećana Pouzdanost: Kvaliteta Shell Diala ZX-I osigurava pouzdanost elektroenergetskih sistema, smanjujući rizik od kvarova i smanjenja vremena neprekidnog rada.

4.Smanjenje Troškova Održavanja: Duži intervali izmjene ulja i povećana pouzdanost sistema rezultiraju smanjenim troškovima održavanja.

5. Podrška Lokalnoj Zajednici: Orbico i Elektroremont Banovići potvrđuje svoju posvećenost lokalnim zajednicama i održivosti.

© 2023 by ID-S.