Ukoliko motor nije podmazan uljem odgovarajućeg kvaliteta, “srce” Vašeg automobila biće u stanju konstantnog trpljenja. Takvu atmosferu stvaraće s jedne strane trenje, a s druge strane visoka temperatura. Vremenom bi ovaj nepovoljan odnos mogao ozbiljno da ošteti motor, pa i da ubrza njegov kraj. U tom slučaju bi kupovina modernog automobila visokih performansi za Vas kao vlasnika mogla da znači tek početak investiranja. Potpuno je logično postaviti pitanje: “Koje je onda sintetičko ulje najbolje?”.

Visokokvalitetno “Shell Helix” ulje smatra se prijateljem motora. A njegove prednosti su sljedeće:

1.Bolje performance motora – 60% niže trenje površine motora u odnosu na ostala potpuno sintetička ulja za uglađenije iskustvo vožnje.U poređenju sa nekoliko drugih potpuno sintetičkih 0W motornih ulja i na osnovu koeficijenta trenja u laboratorijskim testovima.

2.Trajnost motora – Shell Helix Ultra 0W formira zaštitu od trošenja kako bi zaštitila motor. Shell Helix Ultra0W motorno ulje u vašem motoru stvara zaštitni element protiv habanja koji se neprestano podmlađuje kako bi pružio stalnu superiornu zaštitu u odnosu na industrijske specifikacije.

3.Snaga za ubrzanje – Napravljeno od 99,5% čistog baznog ulja iz prirodnog plina. Shell Helix Ultra 0W daje snagu motora da izbjegne svaki promet.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2019 by Quicksystem