Iako mjere za izbjegavanje i smanjenje nude najbolji način za dugoročno rješavanje štetnih emisija, sve dok se ne primijene optimizovana rješenja, programi smanjenja emisije ugljika pružaju trenutno rješenje za smanjenje emisija stakleničkih plinova. Shell želi ponuditi svjetski portfolio ugljično neutralnih maziva1 za širok spektar primjena, kako za ličnu tako i za komercijalnu upotrebu. Da bi podržao ovaj cilj, Shell Helix radi na smanjenju emisija svake litre vrhunskog maziva u premium motornom ulju za vlastita vozila.

Shell-ovi globalno raznoliki, vanjski provjereni i visokokvalitetni, ugljični krediti temeljeni na prirodi2 uravnotežit će emisije CO2e iz životnog ciklusa proizvoda, uključujući sirovine, ambalažu, proizvodnju, distribuciju, upotrebu potrošača i kraj životnog vijeka proizvoda. Svaka emisija ugljika predstavlja izbjegavanje ili uklanjanje jedne tone CO2e.

Pomaganje kupcima u upravljanju njihovim potrebama za održivošću:
Pomažemo kupcima da postave i ispune ciljeve emisije CO2e pružajući vrhunske proizvode i vrhunsku tehnologiju koja pomaže maksimizirati performanse i procese. Ugljično neutralno ulje nudi istu tehnologiju visokih performansi, ali s nižim emisijama i boljom potrošnjom goriva u bilo kojem automobilu.*
*Na temelju izbjegnutog CO2 ekvivalenta po 1L ušteđenog goriva, neizgorenog goriva u motoru. Veća ekonomičnost goriva temeljena na rezultatima ekonomičnosti goriva ACEA M111 u poređenju s referentnim uljem u industriji.

Više informacija i povezani dokumenti
Naši izračuni neutralnosti ugljika provode se kroz interni model uticaja ugljika. Nezavisno, akreditirano tijelo za provjeru podvrglo je model, koji je izvor ključnih parametara i metodologija za izračun intenziteta ugljika na razini proizvoda, kritičkom pregledu u odnosu na međunarodnu normu ISO 14040/44. U svrhu ovog zadatka formirana je komisija za pregled koja je uključivala vanjske nezavisne stručnjake iz industrije.

Pravna objava
Pronađite više detalja o Shell-ovom cilju ugljičnog utjecaja i kako to planiramo ostvariti.
Izjave o osiguranju
Povezane procese nezavisno je pregledao Lloyd’s Register, vanjsko, ovlašteno tijelo za osiguranje. To uključuje sljedeće postupke:
■ Procesi za izračunavanje emisije ugljičnog dioksida tokom životnog ciklusa povezane s proizvodom
■ Procesi provjere nezavisnih projekata temeljenih na prirodnim rješenjima (NBS) za stvaranje ugljičnih kredita
■ Procesi za nabavku, usklađivanje i povlačenje ugljičnih kredita
Uz to, nezavisno, akreditirano tijelo za provjeru podvrglo je model, koji je izvor ključnih parametara i metodologija za izračun intenziteta ugljika na razini proizvoda, kritičkom pregledu u odnosu na međunarodnu normu ISO 14040/44. U svrhu ovog zadatka formiran je panel za pregled koji je uključivao vanjske nezavisne stručnjake iz industrije.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2019 by Quicksystem