Današnjim motornim vozilima je potrebno motorno ulje koje ide u korak s njihovim promjenjivim zahtjevima i čini više na poboljšanju performansi i vijeku trajanja motora. Zbog toga je Shell razvio PurePlus tehnologiju, na potpuno nov način, počevši od prirodnog plina za proizvodnju baznih ulja, glavne komponente motornih ulja. Shell Helix Ultra s tehnologijom PurePlus prvo je sintetičko motorno ulje dizajnirano od prirodnog plina i pruža dugotrajne performanse motora.
Shell PurePlus tehnologija revolucionarni je postupak pretvaranja plina u tečnost koji pretvara prirodni plin u čisto bazno ulje s jačim molekularnim vezama. Jedinstvena kombinacija Shell PurePlus Technology baznog ulja s aditivima visokih performansi omogućava Shell Helix Ultra 0W da pruži dugotrajne performanse motora čak i na zahtjevnim pogonima, uz izuzetne performanse pri ekstremnim temperaturama, zaštitu od mulja i 50% manje gubitke od isparavanja što rezultira manjim dopunjavanjem.

Motorno ulje od prirodnog plina
Shell PurePlus tehnologija revolucionarni je postupak koji pretvara prirodni plin u kristalno čisto bazno ulje bez gotovo nijedne nečistoće u sirovoj nafti. Bazno ulje čini približno 75-90% motornog ulja, pa je ovo značajna promjena u sastavu.
Shell PurePlus tehnologija proizvodi bazno ulje koje pruža poboljšanu viskoznost i trenje u poređenju s istaknutijim tradicionalnim baznim uljima. To znači da pomaže u produžavanju radnog vijeka motora, smanjivanju troškova održavanja, smanjivanju potrošnje ulja te smanjenu potrošnje goriva.
Današnjim vozilima je potrebno motorno ulje koje utiče više na poboljšanju performansi i vijeku trajanja motora. Globalna potražnja za održivom energijom pokreće evoluciju u automobilskom dizajnu koja postavlja postojeću naftnu tehnologiju do krajnjih granica. Bazna ulja napravljena od sirove nafte imaju ograničenja performansi, sadrže nečistoće i slabije molekularne veze koje mogu ograničiti performanse.

Novi pristup: Razvijanje sintetičkog baznog ulja od prirodnog plina.
Shell je razvio novi pristup a to je izrada sintetičkih motornih ulja od prirodnog plina. Shell Helix Ultra je prvo motorno ulje napravljeno od prirodnog plina. Koristi PurePlus tehnologiju, revolucionarni postupak koji isporučuje kristalno čisto bazno ulje napravljeno od prirodnog plina gotovo bez nečistoća – čineći ga 99,5% čistim.
Koristeći PurePlus tehnologiju, Shell Helix Ultra može pružiti dugotrajne performanse motora i vrhunsku zaštitu motora pri ekstremnim temperaturama.

Shell PurePlus tehnologija:
*Bazna ulja napravljena od sirove nafte imaju slabije veze molekula u odnosu na bazna ulja PurePlus.
*Te slabije veze mogu se lakše prekinuti pri visokim temperaturama.
*PurePlus tehnologija stvara bazna ulja s jačim molekularnim vezama, omogućavajući Shell Helix Ultra da pruži dugotrajne performanse motora.
*Pruža ekstremnu temperaturnu zaštitu.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2019 by Quicksystem