1. Šta su Shell Helix HX7 i HX8?
Shell Helix HX8 je potpuno sintetičko motorno ulje, proizvedeno sa 100% sintetičkim osnovama za postizanje viših nivoa performansi od polusintetičkih i mineralnih ulja. Shell Helix HX7 je motorno ulje formulisano s polusintetičkim baznim uljem, što znači da koristi kombinaciju sintetičkih i mineralnih ulja za zaštitu performansi motora u uslovima visokog pritiska.
Shell Helix HX7 i HX8 sa tehnologijom Flexi Molecule dizajnirani su da se prilagode svakom pogonu, pružajući pomoć pri zaštiti motora od izazova visokog pritiska koji utiču na performanse vozila.

2. Zašto platiti višu cijenu za Shell Helix HX8?
Kao potpuno sintetičko motorno ulje, Shell Helix HX8 dizajnirano je da nudi veću zaštitu od polusintetičkih motornih ulja poput Shell Helix HX7. Zbog svojih potpuno sintetičkih molekula ulja, Shell Helix HX8 ima dodatnu prednost u pružanju 30% bržeg protoka pri niskim temperaturama, što znači da brže teče do kritičnih dijelova motora radi lakšeg pokretanja i bržeg zagrijavanja motora.

3. Moraju li se potrošači zaista brinuti o korištenju sintetičkih motornih ulja ako im se automobil redovito servisira?
Vlasnici vozila trebaju biti svjesni motornog ulja koje njihov mehaničar koristi u svom vozilu, jer motorna ulja igraju bitnu ulogu u performansama vozila. Shell preporučuje kupcima da aktivno učestvuju u donošenju odluke o motornom ulju koje se koristi u njihovim vozilima sa svojim mehaničarom, osiguravajući da ono najbolje odgovara njihovim potrebama. Uz Shell Helix HX7 i HX8 s Flexi Molecule tehnologijom, vjerujemo da kupci koji žele osigurati da im je automobil zaštićen od naprezanja motora trebali bi razmisliti o promjeni.
O FLEXI TEHNOLOGIJI MOLEKULA

4. Šta je „Flexi Molecule Technology“?
Shell Flexi Molecule Technology je tehnologija motora koja se prilagođava promjeni naprezanja motora kako bi vam pružila veću zaštitu kada je to potrebno. Baš kao i specijalni lijekovi koji prolaze kroz tijelo i aktiviraju se kada dođu do ciljanog područja, Shell-ovi Flexi molekuli ostaju neaktivni u situacijama niskog pritiska, ali se aktiviraju trenutno kako bi zaštitili motore od visokog pritiska i temperaturnih naprezanja.
Kada motor doživi visoke pritiske, Shell-ovi Flexi molekuli čine zaštitnu barijeru na metalnim kontaktima, kako bi osigurali zaštitu kada se istisne većina ulja. Slično tome, kada motor doživljava visoke temperature, Flexi Molecules čine zaštitnu barijeru u ključnim područjima poput turbopunjača, kako bi spriječili dodatno habanje.

5. Po čemu se razlikuje od „tehnologije aktivnog čišćenja“?
Tehnologija aktivnog čišćenja i Flexi Molecule tehnologija su dva različita aditiva koja se koriste u različitim proizvodima. Shell Helix HX7 i HX8 sintetička motorna ulja imaju koristi od Shell-ove Flexi Molecule Technology, dok Shell-ova maziva za mineralna ulja poput Shell Helix HX5 uključuju tehnologiju aktivnog čišćenja koja pomaže u čišćenju motora i uklanjanju taloga mulja.

6. Da li i druga maziva imaju ovu tehnologiju?
Sva motorna ulja pružaju vozačima određenu razinu zaštite, ali Shell Helix HX7 i HX8 jedinstvene su formulacije motornih ulja. Pomoću Shell-ove Flexi Molecule tehnologije, Shell Helix HX7 i HX8 pružaju kupcima do 40% bolju zaštitu od habanja kritičnih dijelova motora, 78% bolju zaštitu od korozije i 58% bolju stabilnost oksidacije i kontrolu nanosa pri visokim temperaturama.

7. Koje su razlike između Shell Helix Ultra i Shell Helix HX8 i HX7?
Ključne razlike između Shell Helix Ultra i Shell Helix HX8 i HX7 su u hemijskom sastavu. Shell Helix HX8 je potpuno sintetičko motorno ulje, proizvedeno sa 100% sintetičkim osnovama. Shell Helix HX7 je formulisan na polusintetičkoj bazi, što znači da koristi kombinaciju sintetičke tehnologije i mineralnih ulja. Shell Helix Ultra s tehnologijom PurePlus je najnaprednije Shell-ovo motorno ulje i prvo dizajnirano od prirodnog plina. Sadrži 99,5% čistog baznog ulja s jačim molekularnim vezama što omogućava dugotrajne performanse motora.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2019 by Quicksystem