Shell ostaje vodeći svjetski dobavljač gotovih maziva 13 uzastopnih godina, prema izvještaju Kline & Company, 17. izdanja Globalna industrija maziva: analiza tržišta i procjena: 2019. Godine (17 th  Edition Global Lubricants Industry: Market Analysis and Assessment: 2019 report). Koristeći 2018. kao baznu godinu, izvještaj pokriva sva vodeća tržišta zemalja koja konzumiraju maziva, tržišne segmente, vrste proizvoda i formulacije.
„Shell-ova strategija rasta maziva djeluje. Naš uravnoteženi portfolij vodećih proizvoda na tržištu i rastuće digitalne usluge omogućavaju nam da gradimo poslovanje na svim tržišnim segmentima i pokazuju otpornost našeg poslovanja na sve dinamičnijem globalnom tržištu maziva “, rekao je Huibert Vigeveno, izvršni potpredsjednik, Shell Global Commercial.
„Izvještaj Kline pokazuje da povećavamo prednost u odnosu na naše glavne konkurente, a posebno sam zadovoljan rastućom potražnjom za našim vrhunskim mazivima i našim rastom u segmentu industrije. Usredotočili smo se na ono što našim kupcima treba i prilagođavamo našu ponudu u skladu s tim, što rezultira rastom materijalne zarade i doprinosom stabilnom slobodnom novčanom toku Shell Grupe. ”
Prema izvještaju, Shell je povećao svoj vodeći udio na globalnom tržištu u 2018. godini u odnosu na godinu prije, dok su ostali konkurenti IOC-a zabilježili pad. Shell-ova ukupna prodana količina bila je otprilike 4.500 kilotona gotovih maziva, što je približno 5 milijardi litara. Te su prodaje podijeljene gotovo ravnomjerno između tri segmenta: automobilska industrija za široku potrošnju (30%), industrijska (36%) i komercijalna (34%).
Shell ima tradiciju inovacija u mazivima i bio je pionir na tržištu čišćih, ekološki prihvatljivijih maziva izrađenih od prirodnog plina. Kako se potrebe kupca razvijaju, Shell nastavlja s inovacijama i lansira Shell E-tekućine koje su posebno dizajnirane za rastuće tržište električnih vozila. Ranije ove godine, Shell je također najavio MachineMax koji je novi digitalni servis za industrijske kupce koji pomaže u optimizaciji rada mašina.

lubricants-infographic-13-years

© 2019 by Quicksystem