Shell Helix | Carbon Neutral

Proces napretka je dizajniran kako bi stvorio vrijednost za naše partnere, kupce i šire društvo.

Proces osnaživanja napretka ogleda se u zajedničkom pokretanju održivosti pružanjem više i čistijih energetskih rješenja.

Osnaživanje napretka stvara vrijednost za naše poslovne partnere i društvo u cjelini. Također pruža finansijsku podršku za unaprijeđivanje naše kompanije dok svijet prelazi na čistiju energiju. Na taj način podržavamo štednju i penzione fondove miliona ljudi širom svijeta.

Očekujemo da ćemo dostići naše zadate ciljeve održivog razvoja dinamičnim pristupom našem poslovnom portfoliju. To znači nastaviti pružati energiju koja je danas potrebna svijetu, istovremeno povećavajući naša ulaganja u čistiju energiju. Istovremeno ćemo zadržati finansijsku disciplinu i snažni bilans, tako da naša kompanija ostane snažna, prilagodljiva te spremna realizirati rješenja u energetskoj tranziciji.

Postavljamo strategiju za ubrzavanje tranzicije našeg poslovanja na neto nultu emisiju kroz sljedeće aktivnosti:

  1. GENERIRANJE VRIJEDNOSTI KOMPANIJE

Fokusiramo se na rad s našim kupcima među sektorima kako bi ubrzali prijelaz na neto nultu emisiju, u korak s društvom. Svijet s nultom emisijom štetnih gasova je mjesto u kojem društvo prestaje utjecati na širenje ukupne količine stakleničkih plinova u atmosferi. Rješavanje problema klimatskih promjena veliki je izazov. Doprinijet ćemo svijetu u kojem društvo prestaje povećavati ukupnu količinu emisija stakleničkih plinova u atmosferu, što predstavlja dio naše budućnosti.

  1. POSTIZANJE NULTIH EMISIJA ŠTETNIH MATERIJA

Zbog toga smo postavili cilj da do 2050. postanemo energetska kompanija s nultom emisijom, u skladu s društvom i našim kupcima. To podupire ambiciozni cilj suočavanja s klimatskim promjenama utvrđen Pariškim sporazumom UN-a: Ograničiti porast prosječne globalne temperature na 1,5 ° C. Shell pomaže u povećanju kvaliteta života pružajući vitalnu energiju za domove, kompanije, prijevoz, za kuhanje, grijanje i električnu energiju.

  1. POVEĆANJE KVALITETA ŽIVOTA

Distribucija pristupačne, pouzdane i održive energije također je presudna za rješavanje globalnih izazova, uključujući one koje su povezane sa siromaštvom i nejednakošću. Zato radimo na tome da pružimo više energije onima koji je danas nemaju. Zapošljavamo ljude u više od 70 zemalja, pružajući prihode i druge beneficije poput zdravstvene zaštite i penzija.

  1. POŠTOVANJE PRIRODE

Već dugi niz godina imamo vodeća načela i standarde koji nastoje zaštititi okoliš. Trenutno radimo na pojačavanju ekološke ambicije i oblikujemo ih kako bismo pridonijeli UN-ovim ciljevima održivog razvoja. Naše ekološke ambicije uključuju zaštitu i unapređenje biološke raznolikosti – biljnog i životinjskog svijeta koji je od vitalnog značaja za planetu Zemlju. Također smo se usredotočili na učinkovitije korištenje vode i drugih resursa u svim našim aktivnostima. Osnaživanje napretka znači pokretanje života i sredstava za život kroz naše proizvode i aktivnosti te podržavanjem kompletnog društva. To također znači poštovanje prirode zaštitom okoliša, smanjenjem otpada i pozitivnim doprinosom biološkoj raznolikosti.

  1. NAŠE OSNOVNE VRIJEDNOSTI

Osnaživanje napretka potkrepljuju naše temeljne vrijednosti iskrenosti, integriteta i poštovanja prema ljudima te naš fokus na sigurnosti. To uključuje našu predanost poslovanju na etičan i transparentan način.

Opći poslovni principi Shell-a, kodeks ponašanja, etički priručnik i priručnik za usklađenost pomažu svima u Shell-u da se ponašaju u skladu s tim vrijednostima i pridržavaju se relevantnih zakona i propisa.

Uveli smo novi okvir odlučivanja kako bismo osigurali da i dalje donosimo etičke odluke u skladu s našim kodeksom ponašanja. Poslujemo na jasan, otvoren način i promoviramo transparentnost gdje je to moguće u cijeloj našoj industriji. Zaštita zaposlenika, lokalnih zajednica naš je glavni prioritet.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2019 by Quicksystem