Tradicionalno, već sedmu godinu zaredom, u našoj državi se održava Sarajevo Marketing Summit koji okupi vodeće stručnjake iz oblasti marketinga i biznisa te uvijek sa određenom aktualnom temom.

Ove godine, tema konferencija bila je „Accelerate your marketing after COVID-19“ sa ciljem da zajedničkim snagama i vlastitim, profesionalnim poljima djelovanja doprinose što kvalitetnijem i bržem oporavku kategorija ugroženih industrija, a kroz prizmu marketinškog poslovanja. Ono što je itekako važno napomenuti jeste da su ovakvi događaji izuzetna prilika gdje se pokaže ujedinjenost marketing industrije u Bosni i Hercegovini, a sve u svrhu prevazilaženja zajedničkih izazova.

Govornici Sarajevo Marketing Summit-a bili su marketing predstavnici domaćih brendova, direktori agencija, obrazovnih ustanova, kulturnih događaja, ali i marketinški eksperti koji su svojim online učešćem podijelili i neke prakse koje su se pokazale kao efikasne u regionu. Sudeći po komentarima, konstruktivnim pitanjima i zapažanjima učesnika ovogodišnjeg Summit-a, sve reakcije su i više nego pozitivne, usmjerene prema jednom zajedničkom cilju, a to je što kvalitetnije i djelotvornije kreirati komunikacione i marketinške planove te uspješno odgovoriti izazovima u godinama koje dolaze.

U završnom ceremonijalnom dijelu događaja, tradicionalno su uručena priznanja za tri Marketing SuperStar 2020, marketing menadžerima ispred internacionalne, regionalne i lokalne kompanije za njihov doprinos na poljima marketinga, digitalnog marketinga, inovacija, komunikacije. Priznanje dodjeljuje marketing struka u sastavu bh. i regionalnih marketara, programskog direktora konferencije, agencije organizatora i svi prethodni Marketing Superstar dobitnici.

Gost iznenađenja koji je uručio dobitnicima ovo prestižno priznanje bio je jedan od najboljih bh. ambasadora, sportista Džanan Musa, a priznanja su dobile:

  • Nađa Lutvikadić-Fočo (BH Telecom)
  • Miranda Mladin (Atlantic Grupa)
  • Ilhana Hodžić (Orbico)

Ilhana Hodžić je marketing menadžerica Shell maziva u kompaniji Orbico d.o.o. BiH, a ujedno djeluje i kao SPOC (Single Point of Contact) za Shell digital business za države Jugoistočne Evrope te je jedna od certificiranih master trenera iz oblasti digitalnog marketinga za sve Orbico kompanije u Evropi. Značajno je istaći da je Orbico, članica evropske Orbico Grupe, kompanija koja poseban akcenat stavlja na korporativne vrijednosti te svoje zaposlenike, što Ilhana izdvaja kao poseban benefit zaposlenja jer, kako kaže, sav angažman, trud i uspjeh je zapravo uspjeh tima ljudi koji stoji iza istog, nikad jednog čovjeka.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2019 by Quicksystem