Prednosti Shell Helix Ultra motornog ulja

Današnji moderni motori znatno su kompaktniji i snažniji nego što su to motori  nekad bili. Moderni motori s turbo punjačem ostvaruju manju potrošnju goriva i nisku emisiju štetnih plinova, zato su vrlo popularni  i traženi od strane proizvođača automobila i njihovih kupaca diljem svijeta. Međutim, s obzirom na to da ti motori rade  u uslovima visokog pritiska i dosežu ekstremne temperature podložni su ozbiljnim kvarovima. Zato turbo motori moraju imati efikasno podmazivanje kompletnog sistema.

1. Performanse: Izuzetne performanse na ekstremnim temperaturama

Shell Helix Ultra ostaje jači duže na ekstremno visokim temperaturama kako bi nastavio raditi i štititi motor. Pruža vrhunsku otpornost na razgradnju ulja, i do 32% bolju od najnovijeg industrijskog standarda *. Zahvaljujući izuzetnim performansama na niskim temperaturama, Shell Helix Ultra s PurePlus Technology Plus takođe pruža do tri puta brži protok ulja na -40 ° C za lakše pokretanje i brže zagrijavanje motora **.

* U poređenju s API SN specifikacijom i na osnovu testa oksidacije Sequence IIIG

** U poređenju s API SN specifikacijom i zasnovano na ASTM D484

2. Čistoća motora: Nenadmašiva zaštita od mulja

Shell Helix Ultra s tehnologijom PurePlus pomaže u zaštiti motora visokih performansi od štetnih naslaga koje ometaju snagu i performanse. Na terenskim testiranjima, Shell Helix Ultra s tehnologijom PurePlus pokazao je vrhunsku čistoću motora. Rezultat toga je da su naša testna vozila zadržala istu potrošnju goriva i performanse kao i na dan napuštanja fabrike.* Nijedno drugo motorno ulje ne čisti Vaš motor bolje.**

*Na osnovu ispitivanja flote od 100 000 km

**Na osnovu rezultata ispitivanja mulja Sequence VG korištenjem OW-40

3. Manje dopunjavanje: Formula sa manjim isparavanjem pomaže uštedjeti vrijeme i novac

Do 50% manji gubitak isparavanja u odnosu na inferiorna motorna ulja.* Zašto je to važno? Budući da je sintetička formulacija s manjim isparavanjem, to znači da ne morate sipati ulje tako često, štedeći vrijeme i novac.

* Na osnovu testa isparljivosti ASTM D5800 NOACK

     4. Ekonomija goriva: Za bolju ekonomičnost goriva

Što manje trenja imate između dijelova Vašeg motora, dijelovi mogu lakše raditi i pomicati se – i manje ćete goriva sagorjeti. Shell Helix Ultra s tehnologijom PurePlus ima formulacije niskog viskoziteta i niskog trenja, što može rezultirati do 3% većom ekonomičnošću goriva.*

*Na osnovu rezultata ekonomičnosti goriva ACEA M 111 u poređenju s referentnim uljima u industriji.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2019 by Quicksystem